IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:22 | 15 юли 2019
Обновен: 07:08 | 16 април 2024

Осъдиха мъж за причинена смърт при катастрофа край Варна

Тежкият пътен инцидент станал на 20 август 2016 г.

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха мъж за причинена смърт при катастрофа край Варна

30-годишният Николай И. получи наказание две години и осем месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване състав на Варненския окръжен съд отложи с 4-годишен изпитателен срок. С присъдата подсъдимият бе лишен и от право да управлява МПС за срока на наказанието. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.
 

Тежкият пътен инцидент станал на 20 август 2016 г. на около 200 метра от ресторант „Харамията“ в посока към Варна. Без причина и внезапно Николай И. навлязъл в лентата на насрещно движещите се автомобили с колата си „Пежо“ и се блъснал в „Тойота авенсис“, чийто водач предприел действия да избегне удара. От косия страничен удар тойотата се завъртяла в посока, обратна на часовниковата страна и навлязла в крайпътния банкет.
 

След удара управляваният от Николай И., който също се завъртял, се блъснал челно в „Роувър“. Вследствие на пътното произшествие водачът на лекия автомобил загинал същия ден в болницата от комбинирана травма на гърди, корем и таз, както и на контузия на сърце. Возещата се пътничка в автомобила „Роувър“ получила средна телесна повреда.
 

На пътуващата в автомобила на виновния водач жена били причинени три средни телесни повреди, които затруднили движенията на снагата, крака и ръката й за различни срокове. Травми получил и самият подсъдим. В хода на досъдебното производство по случая той изразил съжаление за извършеното, но твърди, че не си спомня за инцидента.
 

С присъдата на Варненския окръжен съд, която подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд, Николай И. е осъден да заплати и направените по делото разноски на стойност 1334 лева.


Четете още: 44-годишна загина на място при катастрофа, ранено е и 9-годишно момче
 

Коментари

Новини Варна