IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:26 | 18 юли 2019
Обновен: 02:40 | 17 април 2024

Изправят пред съда мъж от Варна, наръгал свой познат след спор за кучета

Пострадалият бил с травма на черния дроб, открита прободно-порезна рана в корема и в гръдния кош

По материала работи: Пламен Янков
Изправят пред съда мъж от Варна, наръгал свой познат след спор за кучета

29-годишният Христо Х. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за причинени средни телесни повреди на свой познат – престъпление по член 129, ал. 1 от Наказателния кодекс. 


Бившите съученици – подсъдимият Христо и пострадалият Николай, се срещнали вечерта на 17 февруари 2018 г. в квартал „Владиславово“, докато разхождали кучетата си. Христо направил забележка на Николай да върже питбула си и в следващия момент замахнал с ръка, в която  държал сгъваем нож, и намушкал бившия си съученик. Той паднал на земята от причинената прободно-порезна рана в гърдите. 


След инцидента подсъдимият избягал, а раненият Николай успял да се прибере в дома си. Поискал от приятелката си да се обади за помощ на спешния телефон 112, като й казал, че Христо го е намушкал. 


Николай бил приет и опериран по спешност в болницата с травма на черния дроб, открита прободно-порезна рана в корема и в гръдния кош. Записи от охранителните камери в района на произшествието уличили Христо в извършеното престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години. Той обяснил пред разследващите, че не е нанесъл умишлено телесните повреди на Николай, но твърденията му не се подкрепят от събраните гласни и писмени доказателства по делото. 


Предстои делото срещу 29-годишния подсъдим, който е с основно образование и неосъждан, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

 

Коментари

Новини Варна