IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:30 | 18 юли 2019
Обновен: 06:57 | 28 март 2024

Оправдаха лекаря, убил крадец в гаража си

Д-р Иван Димитров е оправдан за убийството, но получава две години условно с 4 години изпитателен срок за незаконно притежание на огнестрелно оръжие

По материала работи: Слав Велев
Оправдаха лекаря, убил крадец в гаража си

Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив. Д-р Иван Димитров е оправдан за убийството, но получава две години условно с 4 години изпитателен срок за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, предаде NOVA.

 

По-рано днес д-р Иван Димитров се призна за виновен за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. В четвъртък сутрин адвокатите му поискаха делото да се гледа по съкратената процедура.

 

Жената, с която убитият живеел на семейни начала, предяви граждански иск в размер на 300 000 лева - за нея и за детето й. В съдебната зала присъстваха колеги на подсъдимия лекар, които го защитиха.

 

На 1 март миналата година криминално проявеният Джевизов от "Столипиново" решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Към 1,30 ч. обвиняемият взел незаконно притежаван пистолет, зареден с патрони, за които също нямал разрешително, и се насочил към гаража. Там се намирал и Жоро Плъха, който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. Преди да произведе изстрел, докторът твърди, че бил нападнат от крадеца с нож.

 

Максималната присъда, която законът предвижда по така повдигнатото обвинение, е затвор до 5 години.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна