IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:10 | 22 юли 2019
Обновен: 22:49 | 17 април 2024

Осъдиха непълнолетен за кражба от заведение за бързо хранене

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха непълнолетен за кражба от заведение за бързо хранене

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие Районният съд във Варна осъди непълнолетен за кражба от заведение за бързо хранене. 15-годишният подсъдим беше признат за виновен за това, че на 14 септември миналата година от касово чекмедже на заведение в широкия център на Варна отнел оборотни средства. Кражбата  е извършена през нощта, когато търговският обект е бил затворен.  Непълнолетният се придвижвал сам по улицата и през прозорец на заведение за хранене  забелязал поставена върху барплота метална каса с ключ. Той веднага решил да се възползва и да извърши кражба на евентуално намиращи се в нея пари. Младежът на няколко пъти се пробвал да отвори прозореца, след което с парче от тротоарна плочка го счупил, протегнал се и измъкнал от касовото чекмедже всички налични банкноти, както и част от монетите. По този начин отнел пари от оборота в размер на около 60 лева и напуснал местопрестъплението. Действията на непълнолетния били записани от охранителните камери и впоследствие той бил установен и разкрит.


15-годишният младеж е неосъждан досега, но заради извършени от него множество противообществени прояви са му налагани различни възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, включително и настаняване във възпитателен интернат. За извършената кражба и след редуциране с 1/3 на определеното наказание съдът наложи на непълнолетния наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
 

Четете още: Съдят санитар, ограбил пенсионерка в дом за стари хора
 

Коментари

Новини Варна