IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
10:08 | 11 септември 2019
Обновен: 07:25 | 21 април 2024

Британец в затвора за над 18 г. за нападение над българин

Нападнал 19-годишното момче с терористични подбуди

По материала работи: Пламен Янков
Британец в затвора за над 18 г. за нападение над българин

Британски привърженик на превъзходството на бялата раса беше осъден на 18 години и 9 месеца затвор за опит за убийството на български тийнейджър, пише изданието "Метро", цитирано от Dnes.bg.


Петдесетгодишният Винсънт Фулър извършил престъплението ден след масовото убийство на мюсюлмани в джамии в Крайстчърч в Нова Зеландия. Той похвалил масовия убиец и заплашил, че ще тръгне на лов за мюсюлмани, които по думите му трябвало да бъдат избити.


После атакувал в Стануел, западно от Лондон, 19-годишния Димитър Михайлов, за когото си мислел, че е мюсюлманин. Момчето било нападнато с кухненски нож на 16 март и получило наранявания по ръцете. Преди нападението Фулър заплашвал с бейзболна бухалка съсед и нападал преминаващи коли.


В съда той признал вината си за опит за убийство, но отрекъл да е действал по терористични подбуди. Съдията Питър Лодър обаче постановил, че става дума за терористичен акт и му наложил присъда от 18 години и 9 месеца.


Четете още: Бащата на падналото от втория етаж дете: Пийнахме около 100 гр. водка 

Коментари

Новини Варна