IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
16:20 | 11 септември 2019
Обновен: 06:41 | 28 март 2024

Задържаха под стража шофьора, опитал да подкупи полицаи край Варна

Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба от 15 000 лева

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха под стража шофьора, опитал да подкупи полицаи край Варна

44-годишният Димитър Г. е задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Той е бил привлечен като обвиняем за подкуп от 150 лева. Парите били дадени от обвиняемия, за да не бъде извършена спрямо него проверка за алкохол. Престъплението по член 304а от НК, в което е обвинен Димитър Г., е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за шофиране под въздействието на алкохол.
 

44-годишният водач на „Хонда“ бил спрян за проверка от полицейски автопатрул на 9 септември тази година в град Бяла заради управление на автомобила си с висока скорост. Когато разбрал, че ще му бъде направена и проверка за алкохол, Димитър дал парите. Така смятал, че ще осуети проверката на пътните полицаи.
 

След като отказал тест с дрегер и кръвна проба, полицейските служители му съставили акт за установяване на административно нарушение. С акта бил санкциониран за нарушения, които предвиждат лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години и глоба от 2000 лева.
 

Престъплението по член 304а от НК, по което е привлечен Димитър Г. като обвиняем, се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба от 15 000 лева.
 

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване през Апелативния съд.


Още по темата: Шофьор опита да подкупи полицаи във Варненско

Коментари

Новини Варна