IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
18:20 | 15 септември 2019
Обновен: 06:40 | 28 март 2024

Тръмп потвърди: Синът на Бин Ладен - Хамза, е убит

Той работил с различни терористични групировки

По материала работи: Слав Велев
Тръмп потвърди: Синът на Бин Ладен - Хамза, е убит

Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че синът на Осама бин Ладен - Хамза, е бил убит, съобщиха Франс прес и Ройтерс. За смъртта на Хамза, любимия син на Бин Ладен, представян за негов наследник начело на терористичната организация „Ал Кайда“, бе съобщено в края на юли от американски медии, припомня Франс прес. Американският вестник "Ню Йорк таймс" съобщи в електронната си версия, че е възможно Хамза бин Ладен да е бил убит по време на операция, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

 

"Високопоставеният ръководител на „Ал Кайда“ и син на Осама бин Ладен, Хамза бин Ладен, е бил убит при контратерористична операция на Съединените щати в региона на Афганистан/Пакистан", се казва в комюнике на президента Тръмп, в което не се споменава датата на операцията. "Загубата на Хамза бин Ладен не само лишава „Ал Кайда“ от авторитета му и символичната връзка с неговия баща, но и осуетява важни оперативни дейности на групировката. Хамза бин Ладен е правил планове и работил с различни терористични групировки", изтъква Тръмп. Хамза бин Ладен, който е петнадесетото от общо двадесетте деца на Осама бин Ладен, бе лишен през март от саудитското си поданство.

 

Сделката на Русия за доставка на газ с ЕС и Украйна е под въпрос

Коментари

Новини Варна