IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
11:28 | 21 октомври 2019
Обновен: 09:51 | 3 април 2024

60-годишен виновен за катастрофата с 5 загинали на пътя София – Варна в неделя

Окръжната прокуратура в Търговище наблюдава досъдебното производство

По материала работи: Слав Велев
60-годишен виновен за катастрофата с 5 загинали на пътя София – Варна в неделя

Досъдебно производство за причиняване смъртта на петима, сред които и две деца, ръководи Окръжната прокуратура в Търговище. Тежкият пътен инцидент е станал в неделя, 20 октомври, на пътя София – Варна, близо до село Камбурово. Около 16 часа на прав и сух участък и при добра видимост 60-годишният водач на „Рено Каджар“ със софийска регистрация неочаквано навлиза в насрещното платно и удря челно движещия се автомобил „Ситроен Ксара“ с шуменска регистрация, в който е пътувало семейство с двете си деца – на 3 и на 9 години. Това са разкрили пред разследващите свидетели на тежкия пътен инцидент, които са пътували непосредствено след ударилите се автомобилите. Всичките петима души от двете коли са загинали на място.

 

Извършен е оглед на местопроизшествието. Назначени са съдебномедицински експертизи. Образуваното досъдебно производство трябва да открие причините и обстоятелствата за катастрофата с пет жертви.

Коментари

Новини Варна