IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:28 | 21 октомври 2019
Обновен: 18:37 | 17 април 2024

Спецсъдът решава дали да пусне от ареста Николай Банев

Бизнесменът е там от началото на декември

По материала работи: Ставри Таргов
Николай и Евгения Баневи.

Специализираният наказателен съд решава дали да пусне от ареста Николай Банев. Бизнесменът е там от началото на декември.

 

Банев, заедно със съпругата си Евгения и с майка си Мария, е на съд за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

 

Днес делото срещу фамилията трябваше да започне по същество, но решението на спецпрокуратурата да раздели материалите по мега разследването в две дела се оказа проблем, защото оригиналите на справки и декларации от НАП липсват от папките по данъчното дело. Затова съдът ги изиска от прокуратурата.
 

 

Татяна Дончева, адвокат на Евгения Банева, обясни процедурата:

 

"Просто това е наложително, за да кажете на някой, че не си е платил данъците! На днешното заседание съдът прие, че доказателствата, които се искат, трябва да са налице - не само за въпросните справки на хора и приложенията към тях, а и за доказателствата в чувалите, които прокуратурата формално държи по другото дело - че тя трябва да представи на другото съдебно заседание копие от доказателства, заверени, за да могат да бъдат взети предвид".

 

БНР

Коментари

Новини Варна