IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:10 | 22 октомври 2019
Обновен: 10:19 | 13 април 2024

Осъдиха условно и глобиха наркодилър във Варна

Същият е в ареста по друго досъдебно производство

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха условно и глобиха наркодилър във Варна

Присъда и глоба от 5000 лв. получи наркоразпространител след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна.

 

29-годишният Петър Д., който беше предаден на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура във Варна  за държане с цел разпространение на  1,422 кг марихуана и близо 1 грам метамфетамини, сключи споразумение с обвинението, което състав на Варненския окръжен съд е одобрил като непротиворечащо за закона и морала. Подсъдимият приел за изтърпи наказание две години лишаване от свобода, изпълнението на което  на основание член 66, ал. 1 от НК е било отложено с изпитателен срок от 4 години. Наложена му е и глоба в размер на 5000 лева. В тежест на осъдения мъж са и направените по делото разноски.

 

Голямото количество наркотични вещества били намерени и иззети при претърсване на къща, обитавана от подсъдимия във Варна, както и на избено помещение и пристройка в двора при полицейска операция, проведена в края на 2016 г. Високорисковите вещества  били предназначени за разпространение, включително и чрез други лица.

 

В момента подсъдимият се намира в ареста, тъй като спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по друго досъдебно производство на Окръжната прокуратура във Варна от тази година, по което Петър е привлечен като обвиняем освен за марихуана и амфетамини, и за държане и разпространение на кокаин. 

 

Коментари

Новини Варна