IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
12:25 | 15 ноември 2019
Обновен: 06:33 | 28 март 2024

Заловиха автокрадци, похвалили се с плячката си в Instagram

Ще излежават присъди

По материала работи: Борис Проданов
Заловиха автокрадци, похвалили се с плячката си в Instagram

Организирана група за кражби на автомобили беше разбита от полицията в град Лийдс, Великобритания, благодарение на снимки в социалните мрежи. Автокрадците сами се похвалили със своята плячка, което помогнало на полицаите да ги идентифицират и заловят, съобщава BBC, цитирана от profit.bg.

 

Един от членовете на бандата, който е на 21-годишна възраст, публикувал в Instagram снимка, на която позира до откраднато Audi A6 на стойност 60 000 паунда (малко над 70 000 евро). В групата участвали още двама автокрадци на 20-годишна възраст. Те също публикували снимки в специално създадена група в Instagram, наречена Mr Dingers, където всеки може да се "похвали" анонимно с криминалните си подвизи.

 

На снимките автокрадците поставяли "смайлита" върху лицата си, за да не могат да бъдат идентифицирани. Полицията обаче открила мобилни телефони с оригиналните изображения, които били използвани като доказателство за извършените престъпления. В досието на младите автоджамбази фигурират кражби на луксозни возила на обща стойност 568 000 паунда (663 000 евро). 

 

"От начина, по който крадците са се хвалили със своите "постиженията", е видно, че не са изпитвали никаква вина за деянията си, нито пък съжаление към техните жертви", се посочва в изявлението на полицията в Лийдс. 

 

Автокрадците направили пълни самопризнания пред съда и ще излежават присъди между 3 и 4 години. 

 

Коментари

Новини Варна