IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
10:18 | 2 декември 2019
Обновен: 06:32 | 28 март 2024

Иззеха 1 тон ракия от нелегален казан край Варна

По случая е образувано досъдебно производство

По материала работи: Слав Велев
Иззеха 1 тон ракия от нелегален казан край Варна

 

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха нелегален „ казан“ за варене на ракия и иззеха над 1 тон незаконно изварена ракия при проверка в селище край Варна.

Митническата проверка е извършена на 17 ноември 2019 г. в селище в  област Варна по оперативна информация за незаконно изваряване на етилов алкохол. В постройка, митническите служители откриват при проверката съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. В съседна постройка в същия имот са открити при проверката пластмасови бидони, съдържащи общо 1100 литра етилов алкохол с характеристики на ракия. За открития етилов алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

 

Части от нерегистрираното съоръжение за дестилиране и нелегалният етилов алкохол са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Районна прокуратура - Варна.

 

Общо 2094 литра нелегален етилов алкохол - ракия и три нерегистрирани съоръжения за изваряване на етилов алкохол са иззети от служителите на ГД МРР при извършените проверки на територията на ТД Северна морска през последните три месеца, при  засиления митнически контрол от началото на активния сезон за изваряване на домашна ракия.

 

Черно море

 

 

 

Коментари

Новини Варна