IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:48 | 5 декември 2019
Обновен: 06:34 | 21 април 2024

Нагли обири на кутии за дарения за болно дете от магазини във Варна (ВИДЕО)

За няколко дни са откраднати 4

По материала работи: Слав Велев
Нагли обири на кутии за дарения за болно дете от магазини във Варна (ВИДЕО)

В рамките на десетина дни бяха откраднати четири кутии за дарения от магазини за хранителни стоки от една верига във Варна. Събираните средства са за скъпоструваща операция на недоносено бебе, което е родено в  23-ата седмица от бременността с тегло 563 грама. Общо откраднатата сума възлиза на стойност 300лв. По случая са задържани двама 20-годишни младежи, познати на полицията, издирва се и третият извършител.

 

Тези кутии са ясно обозначение за какво са предназначени, извършителите са действали с ясната представа, че крадат от надеждата за живот на малкото дете, изрази възмущението си управителят на веригата магазини Николай Петков.

 

По думите му  три от обирите са напълно идентични и са извършени в работно време, а крадците са следвали един и същ сценарий. Предполагаемите клиенти изпращали продавача в другия край на магазина, а те с ножичка прерязвали свинската опашки, с която са били вързани кутиите, а след това побягвали.

 

Третият най-пресен случай обаче е и най-фрапантен. Извършителят нахлува в затворения търговския обект късно вечерта с взлом, като разбива вратата с чук. Мъжът грабва кутията, но в бързината си разпилява събраните пари, които са били не повече от 30-40 лв.

 

През годините непрекъснато се опитваме да помагаме на деца със заболявания, сега искаме да дарим шанс за живот на бебе Сияна, каза Петков.

 

На 10-дневна възраст на бебе Сияна е направена животоспасяваща операция и са изрязани част от червата. Поради скъсено тънко и дебело черво момичето се храни посредством венозен катетър. Семейството се нуждае всеки месец от 4000 лева за съпътстващо лечение и консумативи. Днес Сияна е на година и четири месеца и продължава да се бори за живот, а родителите търсят най-доброто за нея в Канада, където сега й се извършват изследвания.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна