IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:06 | 20 февруари 2020
Обновен: 06:24 | 28 март 2024

Задържаха жената, с която живее Васил Божков

Тя е с обвинения за участие в престъпна група

По материала работи: Слав Велев
Задържаха жената, с която живее Васил Божков

Васил Божков. Снимка: архив, БГНЕС

Елена Динева - жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана в късния следобед вчера, съобщи БНТ.Динева е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.Днес в 15 ч. в Специализираният наказателен съд ще се гледа искане на Специализираната прокуратура за постоянен арест на Динева.Към Божков има повдигнати 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Впоследствие той се сдоби с още  обвинения - за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

 

Самият Васил Божков от началото на февруари се намира в Обединените арабски емирства, където беше задържан. Преди дни става известно, че той е бил освободен от тамошния арест. От руското разузнаване официално съобщиха, че нямат нищо общо с освобождаването на задържания по искане на България Божков.Елена Динева е до Васил Божков от 25 години. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става негов съдружник в много фирми.През последните пет години тя е движела бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

 

Шофьор от Варна гони, псува и засича, глобиха го 3000 лева

Коментари

Новини Варна