IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
05:31 | 21 октомври 2014
Обновен: 09:57 | 16 април 2024

Николай Урумов гостува с „Женитба“

Николай Урумов гостува с „Женитба“

По материала работи: Златина Добрева
Николай Урумов гостува с „Женитба“

Плевенският театър „Иван Радоев“ гастролира във Варна с пиесата на Гогол „Женитба“. Представлението е утре на сцена „Филиал“ от 19 ч. Постановката на е на Николай Урумов, който играе и в главната роля. Премиерата на „Женитба“ бе посрещната с голям успех и зрителски интерес през март т.г.
„Историята за жениха Иван Кузмич, който иска да вземе Агафия Тихонова за жена, а тя от своя страна се колебае между неколцина други кандидати, представена по невероятно смешен начин от класика Гогол, е получила прекрасна интерпретация от режисьора Николай Урумов. Той се превъплъщава и в образа на жениха Иван Кузмич и завладява публиката с неподражаемото си присъствие и комедиен талант. През целия спектакъл омаломощаващ смях изригва сцена след сцена. Плевенските актьори достойно партнират на своя софийски колега. Запомнящи се роли правят Мариета Калъпова в образа на сватовницата, другите кандидат-женихи – Генадий Николов, Мариян Стефанов, Петьо Кръстев. В ролята на колебаещата се Агафия Тихонова е Камелия Хатиб, която прави една мила и невинна кандидатка за женитба, която смело кара ролери на сцената. Постановчикът Урумов е намерил актуален и съвременен прочит на текста на Гогол, с което грабва зрителя. Заслуженото за въздействието на спектакъла трябва да отдадем на много добрата сценография и костюми, дело на Кирил Наумов.
В цялата суетня около сватосването, разбира се, важна роля има енергичният и хитър Кочкарьов, изпълнен с премерена доза хумор и сериозност от Сергей Константинов. Не остава в сянка и образът на лелята на Агафия, изпълнена от опитната Нина Илиева. В останалите роли се превъплъщават Анелия Стойнова и Киро Крачунов“, пише за постановката infopleven.com.

Коментари

Новини Варна