IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
14:37 | 23 октомври 2014
Обновен: 21:17 | 13 април 2024

В галерия „Ларго“ подредиха пленерна изложба на млади таланти

Пленерна изложба конкурс се откри снощи в галерия „Ларго“. Автори са учениците от специалност „Изящни изкуства“ в НУИ „Добри Христов“.

По материала работи: Юлиян Атанасов
В галерия „Ларго“ подредиха пленерна изложба на млади таланти


Пленерна изложба конкурс се откри снощи в галерия „Ларго“. Автори са учениците от специалност „Изящни изкуства“ в НУИ „Добри Христов“. Експозицията се организира в „Ларго“ за шеста поредна година, а художниците са ученици от 9 до 12 клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Асеновград и във Варна. Над 60 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои ще видят ценителите в залите на галерията. В пейзажите ще открием запечатани любими за всеки българин кътчета от стария Пловдив, Асенова крепост, Бачковския манастир, любими места от Варна, казва галеристката Нели Вълчева.
За шести пореден път събитието ще има и конкурсна част. Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда във всяка от групите. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Стефан Радков.
Наградите са осигурени от Училищното настоятелство на НУИ “Добри Христов”и 2 варненски фирми. Изложбата продължава до 5 ноември.

Коментари

Новини Варна