IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
11:44 | 27 октомври 2014
Обновен: 18:47 | 13 април 2024

На фестивала на червенокръстките филми ще гледаме безплатно над 120 продукции от 15 страни

Сред тях е премиерата „Когато се съмне“ на режисьора Горан Паскалевич

По материала работи: Ставри Таргов
Фестивалът се възражда след 20-годишно прекъсване, съобщи неговият директор Илия Раев. Снимка Пламен Гутинов

127 продукции от 15 държави са включени в програмата на на XV издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който ще се проведе от 3 до 7 ноември. Това съобщиха на пресконференция организаторите на проявата БЧК и Медицинският университет във Варна. Фестивалът ще бъде открит с премиерата на „Когато се съмне“ на режисьора Горан Паскалевич. Киноманите ще се насладят и на добре познати заглавия като „Бъди благословена“, „Йо-хо-хо“, „Осъдени души“, „Юлия Вревска“, „Бялата стая“ и много други.
Прожекциите са напълно безплатни и ще се състоят на 4 места – в пленарната зала на община Варна, в Медицинския университет, в УМБАЛ „Света Марина“ и в СОК „Камчия“. Осигурен е и безплатен превоз до курорта Камчия на всеки кръгъл час. Автобусът ще тръгва от ул. „Антим“ I.
Мотото на фестивала е „Чрез хуманизъм към мир и приятелство“. Посланието е да бъдем добри милосърдни и винаги готови да подадем ръка на ближния, каза председателят на БЧК Христо Григоров.
Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна