Правят премиера на„Луди разкази”
Събитието е утре вечер във ФКЦ
Публикувана: 12 Nov 2014 | 11:29
„Алея на книгата“ с дарение към пострадалите от „Аспарухово“

Премиерата на новата книга на Добромир Славчев „Луди разкази“ е утре от 18 ч. във Фестивалния и конгресен център. Авторът, известен на приятелите си и като инструктор по парашутизъм, е подготвил кратка видеопрезентация на някои от скоковете си през тази година. Дали тази любов към свободния полет и към риска има връзка със заглавието на сборника с разкази, ще научим от самия автор по време на премиерата. Специален гост ще бъде обичаният български актьор Вели Чаушев, който ще представи на публиката избрани разкази от новата книга.
Художникът на изданието Николай Богдев също ще има своята премиера. Изложбата с оригинали на отпечатаните в сборника негови илюстрации ще съпътства събитието.
След стихосбирките „Инфлация на чувствата” и „Храна за върколаци” „Луди разкази” е третата книга, с която Добромир Славчев дебютира и като белетрист. Тя включва 44 истории, поднесени във формата на късия разказ.
„... Наистина, героите в закачливата анекдотична проза на Добромир Славчев са представители на различни епохи, но сред тях лесно можем да разпознаем и уродливите физиономии на типични наши съвременници, станали емблематични с отблъскващата си безнравственост. А в тъканта на жизнените му сатирични текстове остават органично вплетени и хуморът, и тъгата...“, пише в предговора на книгата.

Коментари ( 0 )