IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
20:38 | 24 ноември 2014
Обновен: 12:24 | 14 април 2024

Предстоят Вапцарови дни във Варна

Честваме 105 г. от рождението на поета

По материала работи: Борис Проданов
Предстоят Вапцарови дни във Варна

Сто и петгодишнината от рождението на Никола Вапцаров ще бъде отбелязана със събития в София, Варна, Банско, Пловдив. Програмата на честванията бе представена от Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели, и родственицата на поета Мая Вапцарова.


Програмата започва на 1 декември от 11 ч. с откриване на фотоизложба във фоайето на Фестивалния и конгресен център във Варна. На 2 декември от 10 до 16 ч. ще има Ден на отворените врати във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров", на следващия ден - образователна програма с ученици от варненски училища и граждани на тема "Моряк-поет-личност" във Военноморския музей във Варна, както и освещаване на знамето на училища в Пловдив, носещи неговото име.

 

Рецитал на ученици ще се състои на 4 декември от 14 до 15 ч. в Морското училище във Варна. Тържествена церемония по полагане на венци и цветя на паметника на Вапцаров ще има на 5 декември във Висшето военноморско училище в града.


На 7 декември, когато е рожденият ден на поета по нов стил, скромна програма се предвижда в Банско - рецитал на наградените автори от конкурса на името на Вапцаров.

Коментари

Новини Варна