IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
15:55 | 26 февруари 2015
Обновен: 19:04 | 15 април 2024

На концерт на НУИ „Д. Христов“ ученици и учители свирят заедно на пиано

В другия концерт слушаме братя Зайранови

По материала работи: Юлиян Атанасов
На концерт на НУИ „Д. Христов“ ученици и учители свирят заедно на пиано


Два интересни концерта са подготвили възпитаниците на НУИ „Добри Христов“ във Варна. Първата музикална проява е утре от 18 ч. в концертната зала на школото. В концерта „Учител – ученик“ ще чуем изпълнения на пиано на 4 ръце. Проявата е посветена на 70-годишнината на училището. Входът е свободен.
В събота от 11 ч. в Градската художествена галерия е вторият концерт. Ще звучат изпълненията на братята цигулари Мартин и Александър Зайранови, ученици на Евгения Паскова и Марио Хосен. На рояла ще бъде Звезделина Тодорова. Ще бъдат изпълнени творби на Паганини, Хенрик Виенявски, Петър Христосков, Пабло Сарасате, Анри Вийотан. Братя Зайранови са сред най-талантливите млади български музиканти, носители са на престижни награди от наши и международни конкурси.
Проявата се организира със съдействието на община Варна, НБУ и международната музикална академия Orpheus. Входът е свободен.

Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна