IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
12:20 | 6 март 2015
Обновен: 18:00 | 24 април 2024

С богат репертоар идва във Варна трио „Тенорите“

Групата прави два концерта във Фестивалния

По материала работи: Юлиян Атанасов
С богат репертоар идва във Варна трио „Тенорите“


С традиционния за тях богат репертоар идват за два концерта във Варна трио „Тенорите“. Една вокална група, създадена преди няколко години, която бързо стана популярна и днес пълни залите и обира овациите на всички ония, които обичат хубавата музика – без значение на стила. Защото те са нистина неповторими, независимо от това дали изпълняват руски романси, класика, поп, световна естрада. На 11 и 12 март Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев ще изнесат два концерта от 19 ч в зала 1 на ФКЦ. За тази година триото гостува за втори път в морската столица, която е роден град на Александър. В края на януари „Тенорите“ отново направиха два концерта във Фестивалния.
„Идваме с обновен репертоар. Око 40 на сто от песните, които ще изпълним, са от двата концерта през януари, 60 на сто са неизпълнявани неща. По-различни ще бъдем и като визия. Варненци ще чуят отново музика от всички жанрове. Класиката е обновена, руските песни са по-малко този път за сметка на повече български“, заяви за „Черно море“ Кирил Илиев, който е и мениджър на триото.
„Трио ТЕНОРИТЕ – това сме ние! Всяко сходство и припознаване с други пеещи лица и формации е съвършено невъзможно! В случай, че сте имали шанса и удоволствието да ни чуете на живо, както впрочем единствено се изявяваме, у вас няма да остане и сянка на съмнение, че професионалното, класическо българско трио ТЕНОРИТЕ е уникално! За нас казват, че съчетаваме изисканата визия и съвършеното романтично звучене.
Събрахме се по инициатива и идея на Кирил Илиев, който сля гласовете на трима млади и амбициозни изпълнители – Кирил Илиев – тенор, Александър Господинов – тенор, и Илиян Недев – тенор, в богат и цветен репертоар от класическа и поп, българска естрадна, възрожденска, рок, джаз и етно музика“, казват за себе си тримата таланти. И тримата са зцавършили Музикалната академия „Панчо Владигеров“.
В сферата на любопитното за изпълнителите остава, че Кирил е страстен риболовец, а Александър признава, че е меломан. Илиян предпочита плуването и футбола. За Кирил любимото място е врачанският Балкан, Сашо, естествено, обича най-много морето, а Илиян се зарежда с пътувания у нас и зад граница.

 

Коментари

Новини Варна