IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
18:56 | 27 март 2015
Обновен: 18:24 | 24 април 2024

Класически произведения за деца на сцената на кукления театър

"Лакома мецана" от Ран Босилек и "Котаракът в чизми" на Шарл Перо ще забавляват най-малките през уикенда

По материала работи: Слав Велев
Класически произведения за деца на сцената на кукления театър

Класически произведения от репертоара си са избрали от Държавния куклен театър за своята съботно-неделна програма за най-малките. И двете заглавия са подходящи за деца над три години.

 

В събота, 28 март от 11 часа, най-малките ще могат да видят постановката "Лакома мецана". Веселата и поучителна приказка на Ран Босилек ще оживее на сцената на кукления театър и децата ще разберат, че който мисли само за себе си и пренебрегва приятелите си, ще се сблъска с много неприятности. Мецана ще преживее много изпитания заради лакомията си и ще получи много уроци от Лисана, Ежко, Вълчо и Щъркела. С много любов, майсторство и талант актьорите от Държавен куклен театър – Варна, разказват историята, разбира се не без помощта на чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на театъра.

 

Неделният избор за деца е постановката по приказката на Шарл Перо "Котаракът в чизми". Началният час на представлението отново е 11.  „Котаракът в чизми” е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип, който си поставя амбициозната задача, да представи популярната история по нов и атрактивен начин, който да привлече вниманието на съвременните деца, без да изневерява на поуките, заложени от автора. Спектакълът предлага нетрадиционна сценична стилистика – съчетание от мултимедия и художествена визия на героите, постигната чрез костюми и маски. Подбраният актьорски състав създава характерни и пълнокръвни образи. Постановката е посветена на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо и се реализира по проект, подкрепен от Община Варна.

 

Коментари

Новини Варна