IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
17:55 | 28 март 2015
Обновен: 04:31 | 16 април 2024

Тома с премиера пред варненска публика

Парчето „Нямам време” е последният сингъл от албума "Герой", клипът вече се върти по музикалните телевизии

По материала работи: Слав Велев
Тома с премиера пред варненска публика

Тома пристигна във Варна специално за старта на мото сезона. В отлична форма и с бас китара в ръка, той поздрави публиката. В концерта пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" Тома изпя една от най-обичаните си песни „Нямам време”, която от скоро се сдоби и с видео. Музиката на парчето е на чуждестранен екип Пер Алдехайм, Хари Сомердал и Саван Котеча, текстът е на Гери Турийска. Специалисти определят новия клип на Тома като „късометражен музикален филм с елементи на готически трилър, чийто сюжет се разгръща едновременно с историята, разказана в текста на песента”.  


- Тома, какво ново около теб?
- Нов сингъл или по-точно казано нов клип, защото парчето е старо, казва се „Нямам време” и е от албума „Герой”. Днес ще го изпея пред варненска публика. Парчето се върти по радиостанциите, а видеото вече е по всички музикални телевизии, премиерата му беше преди броени дни.
- Разкажи малко повече за това как реализирахте клипа?
- Хората, които снимаха видеото са мои приятели от НАТФИЗ, които ми се обадиха един ден и казаха, че искат да направят клип точно на песента „Нямам време”, тъй като им е любима. Те често са с нас на участия и знаят, че винаги започваме с това парче, защото носи страхотен заряд и се харесва от феновете.
С две думи, събрахме се една готина дружинка, решихме да пробваме как ще стане видеото и май се получи. Режисьор на клипа на „Нямам време” е Боя Харизанова, която съвсем скоро ще се дипломира в НАТФИЗ в специалността „Филмова и телевизионна режисура”. Зад камерата застана Виктор Роев, който следва филмово и телевизионно операторство. Диана Димитрова е в ролята на мистериозния дамски персонаж. Тя също е студентка в НАТФИЗ. Моята задача беше да се превъплътя в човек, разкъсван между своята тъмна и светла страна. Много се забавлявахме по време на снимките и мисля, че видеото се получи добре.
- Какво предстои за теб и твоята група, която виждам, че е в намален и променен състав?
- Така е, от първоначалния състав останахме само аз и Ванката (Иван Попов), с когото на практика създадохме групата. Баскитаристът, пианистът и бившият барабанист решиха да поемат в друга посока. В момента поддържаме добри отношения и им пожелавам успех. Това е причината в момента аз да свиря на бас китара. Трудно ми е, но опитвам да съчетавам нещата. Новият барабанист в групата е Георги Денчев, с когото се запознахме по време на снимките на новото видео, но се сработихме много бързо.
Сега с моята група се наслаждаваме на пролетното си турне. Минахме през много градове, имахме много ангажименти. Тази сутрин станахме в четири часа, за да успеем да пристигнем навреме за откриването на мотосезона във Варна. Снощи имахме съвместно участие с БТР. Много е яко да усещаш любовта на хората, няма по-силна емоция от тази да даваш и да вземаш енергия от публиката. Бяхме позабравили тази тръпка и затова сега се наслаждаваме на всяка секунда. Има един момент, в който се чувстваш изтощен, но ти е много сладко, защото знаеш, че си се раздал напълно за публиката, това е най-якото!
- Мисля, че се усеща раздвижване около рок музиката в България в последните години, съгласен ли си с мен?
- Да! Дори и в момента това което виждаме пред катедралния храм е доказателство. Центърът на Варна е затворен, звучи брутален рок енд рол и хората се кефят.
- Какво ще пожелаеш на рокерите на старта на мото сезона?
- Безаварийно каране, това е най-важното!
 

интервю на Полина Петрова
снимка: Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна