IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
13:20 | 21 април 2015
Обновен: 22:08 | 24 април 2024

„Вълшебната флейта на Ана“ събира деца и родители в Градската галерия

Музикалната приказка ще е на 25 април

По материала работи: Златина Добрева
„Вълшебната флейта на Ана“ събира деца и родители в Градската галерия

На 25 април, събота, музикална приказка ще разкрие пред варненските малчугани тайните на духовите и ударните музикални инструменти. Входът е свободен, а на финала и малките зрители ще се превърнат в изпълнители.

Театрално-музикалната приказка „Вълшебната флейта на Ана“, в която участват над 20 млади музиканти, е съботното музикално изкушение за варненските деца и родители. Само на 25 април в залата на Градската художествена галерия на Варна малчуганите ще имат възможност да се потопят в магическия свят на музиката. Спектакълът е второто събитие от програмата „Варненско лято за деца“ на oбщина Варна и НУИ „Добри Христов“, която се провежда с голям успех сред малките жители на морския град вече пета година. Предназначена за деца от 3 до 10-годишна възраст, програмата ги среща с различните музикални инструменти и ги посвещава в тайните на разбирането на музикалните произведения.
 
Спектакълът разказва за малката Ана, която мечтае да свири на флейта, но нито има флейта, нито пък знае как се свири. Но в навечерието на рождения й ден поредица от вълшебства сбъдват нейната мечта. Фокусът на представлението е върху духовите и ударните музикални инструменти, като изпълнения на популярни моменти от световното музикално наследство ще разкрият пред децата тяхната красота.
 
Разказвач на вълшебната музикална приказка ще бъде познайницата на варненските малчугани Виола – Руми Петрова, а героите на сцената ще са малки таланти от началните класове на НУИ „Добри Христов“.
В дните преди концерта Петрова се обръща към родителите: „Всяко дете вярва във вълшебства, а музиката е едно от най-големите вълшебства на света.  Макар че музикалните инструменти са направени от най-обикновено дърво и метал, техните индивидуални гласове са толкова различни и красиви. Ние каним родителите да дойдат заедно със своите малчугани в галерията на 25 април, за да помогнем на  всяко дете да открие своя любим вълшебен глас.“
 
Както във всички издания на детските спектакъли от програмата „Варненско лято за деца“, изпълненията са кратки, предизвикват много усмивки и карат малките слушатели искрено да се забавляват. Най-любимият момент за малките почитатели на музиката е финалът на концерта, когато границата между публика и изпълнители изчезва и всеки може да вземе в ръце истински музикален инструмент и да направи първите си опити да посвири на него с помощта на Виола и нейните приятели.
 
„Вълшебната флейта на Ана“ започва в 11 ч. на 25 април в Градската художествена галерия на Варна. Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.

Коментари

Новини Варна