IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
11:40 | 21 април 2015
Обновен: 05:21 | 26 март 2024

Варненската библиотека първа получава книгите от конкурса „Бисерче вълшебно“

Проявата е под егидата на президента Росен Плевнелиев

По материала работи: Златина Добрева
Варненската библиотека първа получава книгите от конкурса „Бисерче вълшебно“

Варненската библиотека става първата и засега единствена в страната, която ще получи пълния комплект книги, участници в националния конкурс „Бисерче вълшебно“. Проявата се провежда под егидата на президента Росен Плевнелиев и има за цел да привлече децата към литературата и четенето. В конкурса участват 93 нови заглавия на български и чуждестранни автори, а с всички тези книги на стойност 1000 лв. Регионалната библиотека „П. Славейков“ ще се сдобие благодарение на жестта на община Варна. Общината е получила покана да партнира на конкурса, а кметът Иван Портних се е отзовал незабавно и е пожелал комплекта книги да бъде подарен на библиотеката.
Кампанията “Бисерче вълшебно“ върви и в момента. На сайта biserche.com децата гласуват за своето любимо заглавие от предложените. Кои книги ще спечелят вота, ще стане ясно в Световния ден на книгата 23 април.
Юлиян Янков

Коментари

Новини Варна