IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
08:17 | 28 април 2015
Обновен: 05:28 | 26 март 2024

„Феникс“ донесе 4 награди от „Бургаски изгреви“

Трупата се представи с постановката си „За Швейк, за нас и още нещо ..."

По материала работи: Златина Добрева
„Феникс“ донесе 4 награди от „Бургаски изгреви“

Варненската театрална формация „Феникс“ за пореден път обра овациите на публиката. При поредното си участие – този път на фестивала „Бургаски изгреви“, „фениксчетата“ на актьора Свилен Стоянов извоюваха 4 награди в различните категории. Трупата се представи с постановката си „За Швейк, за нас и още нещо ... ” от Ярослав Хашек, чиято премиера бе през ноември м.г.
Два от призовете са за актьорско майсторство – на Иван Цветанов и на Милена Минчева. Третата отличена е Алексиана Станева, която има награда за поддържаща женска роля.
Към това прибавяме и приз за сценография – режисьор и сценограф на спектакъла е актьорът Свилен Стоянов, който работи вече шеста година с трупата.
„Това участие бе етап от поредицата, с която нашата формация се представя на различни фестивали у нас. Призът за сценография е оценка на целия спектакъл, в който младите хора хвърлиха доста сили и ентусиазъм, а наградите са още един стимул за тях да работят и постигат успехи“, сподели за „Черно море“ режисьорът Свилен Стоянов.
„Фениксите“ ще участват още на фестивалите в Созопол, Каварна и Варна, а в края на май – на 27-и, е поредната им премиера – спектакъла „Любов“ по разкази на Елин Пелин.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна