IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
12:23 | 8 май 2015
Обновен: 07:09 | 1 май 2024

US студенти идват за Националната библиотечна седмица

Дните без глоби за невърнати книги изтичат на 25 май

По материала работи: Деян Михайлов
US студенти идват за Националната библиотечна седмица

20 студенти от САЩ ще посетят Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Това съобщи директорът на институцията Емилия Милкова.

Визитата на младежите е част от инициативата Национална библиотечна седмица. Тя ще се проведе в морската столица между 11 и 15 май. Гостите се обучават за библиотекари. Те ще имат шанса да се запознаят с опита на варненската библиотека.

Две изложби ще съпътстват Националната библиотечна седмица. Първата е „Българският писател в българското училище: Варненски страници“. Тя ще може да бъде видяна във фоайето на библиотеката.

Посетителите на изложбщата ще имат шанса да се запознаят с опита на големия ни писател Антон Страшимиров като учител.

Втората изложба се казва „Близки във времето и пространството“ и ще бъде ситуирана пред зала „Пленарна“ на община Варна.

На 13-ти май ще се проведе Ден на отворените врати в библиотеката. Каним всички ученици, студенти и граждани да дойдат. Ще отговорим на всички техни въпроси, призова Емилия Милкова.

Тя разкри, че Дните без глоби, в които читатели няма да бъдат глобявани за невърнати книги, приключват на 25 май.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна