IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
18:03 | 10 май 2015
Обновен: 19:01 | 24 април 2024

Маргало влиза в диалог със Съдбата

Премиерата на първата й стихосбирка е утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
Маргало влиза в диалог със Съдбата

Премиера на поетичната книга „Не ми показвай среден пръст, Съдба!“ ще се проведе от 18 часа утре в галерия „Актив арт“. Автор на стиховете е младата поетеса от Русе Стефка Стефанова, известна с литературния псевдоним Маргало.
Това е първата издадена стихосбирка на авторката, придобила особена популярност в литературните форуми и социалните мрежи. Стотици читатели ежеднежно споделят, коментират и преживяват стиховете, които сега са събрани в естетски оформен том и с благодарности:
"На всички обични рамена,
върху които стъпвах
в опита си да летя -
БЛАГОДАРЯ!"
„Поезията е съкровеният свят, в който Маргало се чувства истински свободна. Тя я изпълва с желание за живот и самопреценка, която  я отвежда към търсене на любов и красота, към пълноценно изживяване на дните. Гняв и нежност, уязвимост и съпротива, дълбока изповедност и безпощадна искреност има в тази етична и много лична поезия. Мъдро и талантливо поетесата изповядва вълненията на сърцето си. Това е нейната лична автобиография“, казва филологът Елена Иванова.
 

Коментари

Новини Варна