IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Култура
13:35 | 27 май 2015
Обновен: 12:58 | 26 март 2024

Студенти канят на ревю

Празникът на творчеството и младостта ще бъде на 29 май в галерия „Графит"

По материала работи: Златина Добрева
Студенти канят на ревю

Артистичност, красота и нови креативни хрумвания ще заредят с приятни емоции публиката във Варна на 29 май от 19 ч. в галерия „Графит".
Поканата към варненци е отправена от студентите и преподавателите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

Вече повече от 20 г. те сътворяват празник на творчеството и младостта, който предизвиква не само интерес у зрителите, изкушени от модата и дизайна, но е и неотменима част от колорита на културната и творческа среда в морската столица.

Годишното ревю на студентите е тяхната най-сериозна творческа изява. Провежда се в края на всяка учебна година. Над проектите и тяхната реализация бъдещите модни дизайнери работят дълго – изследват, проектират, експериментират и изработват своите авторски модели. И тази година в ревюто ще участват всички студенти от специалността. Ще бъдат представени повече от 60 идеи в четири теми: „Композиция с ленти”, „Дисекция”, експеримент в бяло - базиран на теми от историята на костюма и„Трансформация”. Студентите от четвърти курс ще представят част от идеите си за дипломни проекти.

Своя колекция ще покаже на варненската публика и студентка от Белгия, която се обучава във ВСУ по програма „Еразъм”. В годишното ревю ще бъдат показани и дипломни колекции на студенти, защитили своята дипломна работа през тази учебна година.

Коментари

Новини Варна