IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
13:23 | 28 май 2015
Обновен: 23:31 | 16 април 2024

Две изложби за естети отварят врати днес

В „Актив арт“ е официалното откриване на „Акварелни откровения“, a в Le Papillon „Художникът се забавлява“

По материала работи: Златина Добрева
Две изложби за естети отварят врати днес

С две изложби, които се откриват днес, ще се обогатят почитателите на изобразителното изкуство във Варна и гостите на града. В галерия „Актив арт“ от 18,30 ч. е официалното откриване на „Акварелни откровения“, експозиция на Милица Баръмова.

Авторката е завършила Художествената гимназия в София. Работи в жанровете на пейзажа, портрета, натюрморта и фигуралната композиция. В настоящата изложба са представени 40 работи, обединени от техниката на акварела “ала прима”. При нея в процеса на рисуване хартията се поддържа влажна и това създава възможност цветовете да се прелеят един в друг, но изисква изключително добра рисунка, конкретна технологична прецизност и увереност. Изложбата може да бъде видяна до 18 юни.

Втората изложба отваря врати от 19 ч. днес в Арт галерия Le Papillon. С живопис се представя Христо Йотов, който е нарекъл сбирката си „Художникът се забавлява“.

Христо Йотов е един от най-колоритните български художници.
За почитателите си във Варна той е подготвил колекция от 15 майсторски изпълнени живописни платна, по-голямата част специално сътворени за изложбата в галерия „Папийон“, за да ни разкрие свят отвъд дребнавостта на делника, отвъд прагматизма…..свят – вълнуващ и неописуем, който се долавя с невидими сетива, отварящи се пред необикновеното, пред вълшебното преживяване. Удоволствието на художника от забавлението от създаването на творбите от тази изложба е силно осезаемо и еуфорично завладяващо.
Експозицията може да се види до 24 юни.

Коментари

Новини Варна