IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
08:57 | 28 май 2015
Обновен: 19:08 | 24 април 2024

Известни са призьорите в конкурса „ПриказкиТЕ“

Сред лауреатите са 10 деца от Варна

По материала работи: Златина Добрева
Известни са призьорите в конкурса „ПриказкиТЕ“

Известни са носителите на награди в четвъртото издание на националния конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ“. Темата бе „Вълшебният свят на Астрид Линдгрен“, като надпреварата беше в две категории – рисунка и компютърна рисунка.
Журито с председател Йорданка Аргирова – художник, разгледа и оцени постъпилите 1019 рисунки и 122 компютърни рисунки на 1231 участници от над 80 населени места в България и чужбина – Испания, Молдова и Германия.
Няколко талантливи деца от Варна са носители на различни награди.


В първата възрастова група – от 1 до 4 клас, в раздела „Компютърна рисунка“ с поощрение е отличена София Сивриева от 4 клас на ОУ „Цар Симеон I“.


В групата на деца от 5 до 8 клас в същия раздел носителка на първа награда е Мария-Виктория Вангелова от 5 клас на СОУ „П. Яворов“. Тук втората награда е за друг варненски талант – седмокласника Борислав Димитров от МГ „Д-р П. Берон“. Християн Трифонов от ОУ „Хр. Ботев“ в с. Николаевка, Варненско, е отличен с трета награда.

 

При най-големите – от 9 до 12 клас, специалният приз на Националния дворец на децата – София, е присъден на Милена Адамова от 8 СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин“ във Варна.

 

6-годишният Кристиян Монев, възпитаник на ОДК – Варна, е носител на трета награда при най-малките в раздела „Рисунка“. С поощрение тук е шестгодишната Виктория Пейчева от ЦДГ „Карамфилче“.

 

Във втората възрастова група на тази категория – от 1 до 4 клас, две варненски момичета са с първи награди – третокласничката София Маринова от СОУ „Д. Дебелянов“ и четвъртокласничката Ясмина Янчева от ОУ „Н. Й. Вапцаров“. С поощрение е Йоана Филева, първокласничка от ОУ „З. Стоянов“.

 

Първата награда е с варненски адрес и във възрастовата група 5 – 8 клас. Тя е за Вера Едрова от 6 клас на НУИ „Д. Христов“ – Варна.
Тържественото награждаване на лауреатите е на 30 май на сцена „Раковина“ в Морската градина от 11 ч.  
Юлиян Янков

Коментари

Новини Варна