IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
12:57 | 29 юни 2015
Обновен: 19:22 | 24 април 2024

"Каръци" с голямата награда в Москва

Ивайло Христов ще представи филма си у нас през есента

По материала работи: Деян Михайлов
"Каръци" с голямата награда в Москва

„Каръци" се завърна от Москва с голямата награда на международния фестивал "Златен Георги".

У нас филмът на Ивайло Христов може да видим през октомври или ноември, обещават от екипа, а преди това ще обиколи още няколко значими кинофестивала, сред които и Сан Себастиан. Самият режисьор се похвали лично чрез Facebook за успеха.
Наградата "Златния Свети Георги" беше връчена на създателите на филма от председателя на журито, френския режисьор Жан-Жак Ано.
За най-добър режисьор беше призната датчанката Фредерике Аспек за филма "Росита". Тя получи приза "Сребърния Георги".

Историята в "Каръци" е за млади хора от малък град, които се сблъскват с доста неудачи, но пък не са лишени от хъс, за да се справят с тях. Главните роли са поверени на Ованес Торосян и Елена Телбис,. Ще видим още Деян Донков, Пламен Димов и др.

Пред БНТ Ивайло Христов сподели, че най-голяма радост му е донесла факта, че филмът е получил признание не само от критиката и журито, но и на зрителите.

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави режисьора за успеха на него и екипа му в Русия.
"С това високо отличие Вие връщате и самочувствието на голямото българско кино, което има всички основания да се гордеесъс своята славна 100-годишна история", пише в поздравителния адрес.

Коментари

Новини Варна