IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
11:00 | 1 юли 2015
Обновен: 19:23 | 24 април 2024

„По-малкото е повече“, убедени са студенти от Техническия университет

Изложба с иновативни осветителни тела, проектирани от тях, се открива в Градската художествена галерия на 3 юли

По материала работи: Златина Добрева
„По-малкото е повече“, убедени са студенти от Техническия университет

„По-малкото е повече“, убедени са студенти от Техническия университет. Водени от минималистичния подход в изкуството, те проектират иновативни осветителни тела, които ще бъдат изложени в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ от 3 юли. Куратор на изложбата на студентите от специалност „Инженерен дизайн“ с гл. ас. д-р Кремена Цанкова.
„Заложихме на простотата, тъй като тя е белег за интелигентен подход във формообразуването. Можеш ли да конструираш изчистени обекти, значи притежаваш голям творчески потенциал. Простотата в нещата, които ни заобикалят, е нещо естествено и присъщо. Затова се спряхме и на темата „По-малкото е повече“, когато изработвахме нашите проекти“,  разказа Кремена Цанкова.
В изложбата ще бъдат експонирани 28 студентски проекта за осветителни тела. В някои от тях водещ е природният материал, в който дизайнерите планират минимална намеса. Други от проектите компилират с традиционна за младежкото мислене дързост традиционно и ново, обичайно и ексцентрично.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна