IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
16:18 | 3 юли 2015
Обновен: 07:01 | 27 март 2024

Графити и стийт арт изложба откриват в Градската художествена галерия

Паралелно с откриването на експозицията, творците осъществяват и мащабен графити проект върху фасадата на Пета гимназия

По материала работи: Слав Велев
Графити и стийт арт изложба откриват в Градската художествена галерия

Графити и стрийт арт изложба откриват в Градската художествена галерия тази вечер. Тя е на успешния творчески екип от Пловдив Димитър Механджийски и Васко Лалов, известни като „Пиротехникс крю“. Артистите за първи път гостуват в морската столица със самостоятелен галериен проект, след поредица от сгради в градската среда, които са изрисували. Изложбата ще остане в Градската художествена галерия до 12 юли. 

Мащабните платна на Димитър Механджийски и Васко Лалов демонстрират техниката на спрея, за да покажат как спонтанността на града влизат в личното пространство на дома. Носещи цветовете и аромата на истинската градска култура, произведенията са както прями и дръзки, така и дълбоко лични, а завладяващите изображения на графити характерите играят своите житейски сюжети в перспективата на Машината на Времето, която поставя на изпитание готовността на всеки човек да се освободи от миналото и да посрещне бъдещето.

„Пиротехникс крю“, които през 2015 г. отбелязват своята творческа 10- годишнина, са екип от градски артисти, участвали в редица графити проекти и фестивали на територията на страната, и организирали големи фасадни проекти с гостуващи артисти. Последният от тях се реализира във Варна, съвместно с Алекси Иванов. Творците преобразяват източната фасада на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ във Варна. Очаква се проектът „Машина на времето“ да бъде финализиран до дни. 


Черно море

Коментари

Новини Варна