IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
18:04 | 6 юли 2015
Обновен: 08:41 | 27 март 2024

Варненският балет „Мелади“ обра овации в Букурещ на световната танцова купа

6 танца на формацията попаднаха в Топ 10 на света

По материала работи: Слав Велев
С танца казачок варненци заеха четвърто място.

Заслужени овации на конкурса Dance World Cup в Букурещ обра варненският балет „Мелади“ с ръководители Милена Попова и Христина Апостолова. В състезанието участваха 39 държави с 18 000  деца от различни възрасти. Всичките 53 участници от „Мелади“ се представиха на ниво и дадоха всичко от себе си, за да се преборят с изключително голямата конкуренция.


Безспорен фаворит на конкурса и с много точки преднина беше отборът на Англия. 6 танца на „Мелади“ попаднаха в Топ 10 на класациите. Танцът „Казачок“ на групата от 13 до 17 г. се класира на 4-то място от 20 танца  -  само със 7 стотни от бронза, като остави след себе си държави като Германия, Испания, Малайзия, Индия, Южна Африка, Франция и др. Четвърто място от 18 момчета има Даниел Обрешков в категория „контемпорари“. Танцът „Боливуд“ спечели 6-о място от 23 танца. Седма в категория „сеньори“ е Христина Георгиева, седмо място има и  Светослав Серопян във възрастта до 13 г. Дуетът Христина Георгиева и Даниел Обрешков е на 9-о място в категория „сеньори  модърн“.


„Най малките участници от „Мелади“ в категория мини от 6 до 9 г., които се явяват за първи път на такъв висок форум, спечелиха с танца „Котета“ 11-о място от 23 танца, което за тях е голямо постижение, като се има предвид малкото опит, който имат“, сподели за „Черно море“. Милена Попова.


Тя благодари на община Варна, с чиято помощ варненската формация е участвала на световната танцова купа в Букурещ.


Черно море

Коментари

Новини Варна