IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
20:25 | 25 юли 2015
Обновен: 08:38 | 29 април 2024

Библиотекари от цяла Европа се събират във Варна

Специалистите се обучават по специален „лего модел”

По материала работи: Слав Велев
Библиотекари от цяла Европа се събират във Варна

Библиотекари от цяла Европа се събират във Варна. От 27 до 31 юли 2015 г. в отдел „Изкуство” на Варненската библиотека ще се състои IV среща на партньорите от международен проект X-LIBRIS, съобщиха от Регионална библиотека „Пенчо Славейков” Варна, която е партньор по проекта, заедно с представители от Турция, Литва, Германия и Испания. X-LIBRIS има за цел да организира серия обучения, насочени към разработване на нови библиотечни услуги, базирани на иновативни информационни и комуникационни технологии, в подкрепа на потребителите. 

 

На 28 юли от 9:30 ч. ще се проведе обучение за потребители, а на 29 и 30 юли от 9:30 ч. ще стартира обучение за библиотекари от обществени библиотеки от Варна и региона на тема „Дизайн и разработване на иновативни библиотечни услуги”. Използвайки модерна и въздействаща методология, обучението ще е насочено към създаване на библиотечни услуги в унисон със съвременните изисквания на потребителите. Чрез ролеви игри и изграждане на „лего модел”, всеки от участниците ще придобие нови умения и компетенции относно разработването и внедряването на съвременни информационни технологии за дизайн на нови библиотечни услуги. Цел на обучението ще бъде и разширяването на библиотечното пространство, включване на крайните потребители в разработването на услуги, както и оползотворяване популярността на социалните мрежи за разширяване аудиторията на библиотеките.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна