IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
11:31 | 1 август 2015
Обновен: 00:42 | 18 април 2024

"Бургас и морето" стартира за 33-ти път

Четиричленното жури е в състав: композиторите Стефан Димитров, Митко Щерев и певците Орлин Горанов и Дани Милев

По материала работи: Златина Добрева
"Бургас и морето" стартира за 33-ти път

Довечера започва 33-ото издание на фестивала "Бургас и морето". Началото е в 21 часа, в Летния театър на града, съобщава КРОСС. 

 

Атрактивен за публиката и прозрачен за критиците си. Такъв да бъде фестивалът с променения си тази година регламент, обещават организаторите от община Бургас. Журито ще дава в реално време оценката си за песните, обясни председателят на Комисията по култура в Общинския съвет Руслан Карагьозов: Веднага след изпълнението на дадена песен, то ще оценява песента по начин, по който всички хора в залата да могат да видят. Резултатите ще се появяват на светлинно табло и всеки от журито, подканен от водещия, ще може да каже по две думи за своята оценка.

 

Четиричленното жури е в състав: композиторите Стефан Димитров, Митко Щерев и певците Орлин Горанов и Дани Милев. Те селектираха 12 песни за финала, на който ще чуем както звезди от българската музикална сцена, така и дебютанти:
Доста добри изпълнители, доста приятни аранжименти. 12 песни, които са абсолютно разнородни и това ще направи доста цветен финала.
И благодарение на тези песни да направим един много хубав празник. Хората в поп-музиката да общуват помежду си и да си сверяват часовниците.

 

Отново е предвидена награда на публиката, която ще определят зрителите в летния театър с гласа си. Водещи на конкурса ще са актьорите Ненчо Илчев и Мая Бежанска.

Коментари

Новини Варна