IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
09:58 | 3 август 2015
Обновен: 19:28 | 24 април 2024

Бандерас се включва в телевизионен сериал

Проектът е по мотиви на криминалетата на Леонардо Падура

По материала работи: Деян Михайлов
Бандерас се включва в телевизионен сериал

Подобно на доста свои колеги и Антонио Бандерас реши да се включи в телевизионните сериали. Испанският актьор ще изпълни главната роля в мини сериала "Кубинският квартет" (Cuban Quartet), който ще бъде излъчен по телевизионния канал Starz, предаде ТАСС.
За основа на сериала е взета тетралогията "Годишни времена" на известния кубински писател Леонардо Падура. В центъра на повествованието е детективът Марио Конде, любимец на читателската публика - заради качествата, които го извисяват, но и заради многобройните недостатъци, които го приземяват. Конде винаги е мечтал да стане писател, пише БТА.
Бандерас не само ще пресъздаде образа на Конде, но и ще е изпълнителен продуцент на сериала, който ще бъде разпространен по цял свят от EntertaimentOne.
Леонардо Падура е роден в Хавана през 1955 г. През 2011 г. получава и испанско гражданство, но продължава да живее в Куба. Завършил е латиноамериканска литература в Хаванския университет. В родината си става известен с журналистическите си статии и с есетата, посветени на редица кубински и латиноамерикански писатели. Автор е и на множество киносценарии.
На български език е издадена книгата му "Човекът, който обичаше кучета".

 

Коментари

Новини Варна