IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
16:43 | 2 октомври 2015
Обновен: 19:44 | 24 април 2024

Намериха премиерна дата за „Къде да нахлуем сега“

Майкъл Мур отново захапа любимата си тема

По материала работи: Деян Михайлов
Намериха премиерна дата за „Къде да нахлуем сега“

Бившите основатели на "Radius" Том Куин и Джейсън Джанего са създали нова дистрибуторска компания заедно със създателя на "Alamo Drafthouse" Тим Лийг. 

Първата им премиера ще е новият документален филм на винаги острия документалист Майкъл Мур – „Къде да нахлуем сега” („Where To Invade Next”). 

Филмът, който се представи доста добре на вече приключилия фестивал в Торонто, ще се появи на екраните в САЩ през декември. 

В изявление до медиите Куин и Джанего споделят: „Заедно с Майкъл Мур и забележителния му нов филм искаме да напомним на американците, че имат неотмено право да се смеят, особено по време на година, в която ни очакват и президентски избори. Вълнуваме се поради създаването на новата си компания и не можем да се сетим за по-добър филм или режисьор, с която да й дадем живот.” 

Документалният проект на Мур е по наболяла за американското общество тема и преди да влезе в киносалоните ще бъде показан и на фестивала в Ню Йорк. 

61-годишният американски сценарист, режисьор и продуцент Майкъл Мур направи пробив през 2004 г. с филма си "Фаренхайт 9/11", взел 29 награди и 12 номинации, включително "Златна палма" и наградата на ФИРЕСИ от Кан същата година.

Коментари

Новини Варна