IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
22:27 | 9 октомври 2015
Обновен: 12:55 | 25 април 2024

Фестивалът "Златна роза” ще бъде закрит в неделя

Стават ясни отличените филми от журито

По материала работи: Борис Проданов
Фестивалът "Златна роза” ще бъде закрит в неделя

Тридесет и третият фестивал на българския игрален филм "Златна роза“ ще бъде закрит в неделя.


Проявата е под знака на юбилея "100 години българско кино“ и всички съпътстващи прояви извън официалната конкурсна програма са посветени на годишнината. В конкурсната програма на фестивала участват 13 пълнометражни и 17 късометражни игрални филма, като домакин на престижното събитие отново е Фестивалният и конгресен център - Варна.

 

На Фестивала се присъждат официални награди на журито, на творчески съюзи и други организации.

 

Журито за игрални пълнометражни и телевизионни филми присъжда следните призове: голямата награда "Златна роза“ за най-добър пълнометражен филм в лицето на продуцента и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката за наградата; специална награда на Варна в лицето на продуцента и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката за наградата; специална награда за телевизионен филм в лицето на продуцента и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката; награда за режисура; награда за сценарий; награда за операторска работа; награда за най-добра женска роля; награда за най-добра мъжка роля; награда за дебютен пълнометражен филм; дипломи за конкретни постижения.


Журито за късометражни игрални филми ще обяви голямата награда "Златна роза“ за най-добър късометражен филм в лицето на режисьора и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката за наградата. Както и до 2 диплома за конкретни постижения. На официалното закриване на фестивала ще присъства заместник-министърът на културата Боил Банов.

Коментари

Новини Варна