IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
10:54 | 12 октомври 2015
Обновен: 10:40 | 19 април 2024

Седмичен културен афиш

Стоянка Мутафова отново ще радва варненци

По материала работи: Деян Михайлов
Седмичен културен афиш

Културният афиш на Варна се задъхва от прояви и през тази седмица. Позволявам си следните акценти и ви въвеждам най-напред в храма на Мелпомена

На 18 октомври от 19 часа на основна сцена е новата премиера на варненската Драма – “Кавказкият тебеширен кръг” от Б. Брехт. Постановката е дело на Маргарита Младенова от театър “Сфумато”, а в главните роли на този театър на модернизма ще видим Гергана Плетньова, Биляна Стоева, Ина Добрева, Стоян Радев, Валери Вълчев и други.
На сцената на театър “Българан” вниманието привлича комедийният моноспектакъл на един от най-универсалните ни актьори -  Николай Урумов – “Ние, българите, открит урок за чужденци”. Съвременният Бай Ганьо ще се открие още в първите реплики на именития ни актьор. 
След европейския си рейд примата на Сатирата Стоянка Мутафова отново ще “палува” на варненска сцена. Заедно със Златина Дончева и Николай Атанасов – Шуши, те ще се надиграват в комедията на Азис Несим “Палавите вдовици”. Датите са 13,14 и 15 октомври с начален час 19 час.

Кукленият театър
изкушава с най-новата си премиерна постановка “Рапунцел”  на 17 октомври, събота, и с “Прасенцето непослушко” – 18 октомври, неделя. И двете представления са с начален час 11. Забавни и поучителни, те се гледат с интерес от всички деца. 
ОТКЪС от постановката “Рапунцел”.
От храма на Терпсихора 
наднича само едно заглавие. Ако още не сте гледали балетната постановка “Пепеляшка” по музика на Прокофиев и хореография на Екатерина Чешмеджиева и Константин Илиев, можете да го сторите на 13 октомври от 18 часа. В главните роли – Евгения Минкова, Румен Стефанов, Денко Стоянов и други.
Три от оперните ни заглавия – “Андре Шение” (15 октомври), “Адриана Лекуврьор”(16 октомври) и “Дон Паскуале” (17 октомври), със звезден солистичен състав ще зарадват столичната публика в залата на Националната опера и балет. Убеден съм, че представянето на варненската оперна трупа ще предизвика многократни бисове и възторзи. 

Задават се още гастроли и нови премиери. Ще ги посрещнем, нали?

Афиша подготви КИРИЛ АСПАРУХОВ

Коментари

Новини Варна