IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
14:59 | 13 октомври 2015
Обновен: 10:48 | 19 април 2024

"Аватар" в комикси

Новите истории ще ни потопят в Пандора

По материала работи: Деян Михайлов
"Аватар" в комикси

Макар да е ясно, че Джеймс Камерън работи по продължението на "Аватар" за феновете си канадският режисьор подготвя да издаде и серия от комикси.

Те ще бъдат изградени на базата на филма "Аватар", предаде "Ентъртейнмънт уикли", цитиран от БТА. По думите му това ще са нови истории, които ще позволят на читателите да се потопят по-надълбоко в света на Пандора.

Комиксите "Аватар" ще са съвместен 10-годишен проект на Камерън и издателство "Дарк хаус комикс". Издателството вече предлага на пазара комикси по мотиви от филмите на Джеймс Камерън "Терминатор", "Пришълците" и "Бездната".

Напоследък Камерън е зает с подготовката за снимките едновременно на три продължения на "Аватар" - най-касовия филм в историята на киното. Първата лента ще излезе през декември 2017 г. Всяка следваща година Камерън ще пуска по един нов филм. Освен това фантастът Стивън Гулд работи по 4 романа, в които ще бъде доразвит сюжетът на "Аватар".

Филмът "Аватар" излезе през 2009 г. Той донесе на създателите си 2,8 милиарда долара, само от продажба на билети в киносалоните.

Коментари

Новини Варна