IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
13:09 | 13 октомври 2015
Обновен: 19:46 | 24 април 2024

Тих вдовец се превръща в отмъстител в "Хари Браун"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов
Тих вдовец се превръща в отмъстител в "Хари Браун"

Мрачните предградия във Великобритания са в центъра на действието в "Хари Браун". Филмът е и пълнометражен дебют на Даниъл Барбър, чийто пък късометражен проект е номиниран за "Оскар".

Макар и тепърва прохождащ в голямото кино, режисьорът успява доста добре да улови духа на съвремието, изпълнено с насилие по крайните квартали като го сравни с уюта на миналото – визуализиран от кръчмата, която посещава Хари Браун, изигран не от кого да е, а от самия Майкъл Кейн.

Мрачен, "татуиран" с графити подлез е този, който се оказва най-големият страх за живеещите в негостоприемните общински блокове във Великобритания. Обитаван е от хлапета, загубили невинноста си още преди да се превърнат във възрастни, продаващи дрога, оръжия и държащи под абсолютен стрес живеещите в техния окръг хора.

Хари се опитва да стои настрана от тях. Отбягва подлеза. До момента, в който не умира жена му, а след него не губи и най-добрия си приятел, с когото играе шах. Тогава Хари се завръща към старите си навици – той е бил кралски пехотинец, борил се с ИРА. Разликата между миналото и настоящето героят вижда в това, че някога онези, срещу които се е борил са имали кауза, а настоящите терористи го правят за забавление.

Филмът разкрива полицейската безпомощност, заради която героят на Кейн поема нещата в свои ръце. Ролята на главния инспектор е дадена на жена (Емили Мортимър), а сюжетът ще покаже много повече от борба за власт. Майкъл Кейн е безупречен в преобразяването си от спокоен и тих вдовец в отмъстител, въдворяващ ред и паника сред престъпниците.

Гледайте "Хари Браун" на 13 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна