IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
13:54 | 14 октомври 2015
Обновен: 18:57 | 27 април 2024

Воайорството превръща човека в убиец в "Непроследим"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов
Воайорството превръща човека в убиец в "Непроследим"

Не е за вярване колко ниско може да падне човек, привлечен от новите технологии. В това ще ни убеди трилъра на Грегъри Хоблит от 2008 г. "Непроследим".

Сюжетът ни вмъква в света на сериен убиец, който измъчва жертвите си пред очите на интернет потребителите. Всеки, който влезе в неговия уебсайт се превръща в неволен престъпник, защото именно зрителите са тези, които движат скоростта, с която поредната жертва намира смъртта си.

Филмът на Хоблит е подтискащ разказ за най-мрачните човешки страсти, които тръгват от невинна на пръв поглед ситуация. Действието често се развива в сумрачни стаи, където е вкаран поредния похитен, а ФБР се опитва да улови доста находчивия престъпник. Тъмни и неприветливи краски описват поттискащата атмосфера, където дебненето между престъпник и органите на реда ( в лицето на агент Марш, изиграна от Деян Лейн) придобиват личен характер.

Дали жертвите са неволно избирани или убиецът има конкретен план за съдбата им, кое е отключило жестокостта му са въпроси, които се натрупват покрай притеснителния факт, че човек е заживял в онлайн пространството до такава степен, че чак губи интуиция кое е реалност и кое не.

В "Непроследим" невинни няма. Тъй като обществото отдавна се е превърнало в хищник, гладен за зрелища.
Филмът е динамичен разказ за човека – воайор, който не може да спре любопитството си, дори това да го превърне в убиец.

Гледайте филма на 14 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна