IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
15:55 | 26 ноември 2015
Обновен: 06:10 | 14 март 2024

България се завръща на Евровизия 2016

БНТ с висока оценка за организацията на Детската Евровизия

По материала работи: Деян Михайлов
България се завръща на Евровизия 2016


След двугодишна пауза България се завръща на песенния конкурс Евровизия 2016, съобщиха от БНТ. Това стана факт, след като националната телевизия потвърди пред Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) присъствие на български участник в 61-то издание на песенния конкурс.

Събитието ще се проведе между 9-и и 14-и май 2016 година в шведската столица Стокхолм. Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в "Глобен Арена", за да изпеят своите песни пред над 200 милионна телевизионна аудитория.

След двугодишно отсъствие от конкурса, България ще изпрати свой представител. Това ще бъде 10-то участие на страната ни в престижния музикален форум. Предстои БНТ да оповести начина, по който ще бъде избрана българската песен и представителят на страната ни.

Междувременно в официално писмо от централата на EBU, екипът на националната телевизия получи най-високата оценка за организацията и провеждането на Детската Евровизия у нас.

"Не получихме нито един негативен коментар от многото представители, акредитирани от EBU в София", се казва още в писмото и в него се изразява готовност за бъдеща работа по много общи проекти с обществените телевизия в Европа.

Коментари

Новини Варна