IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
22:00 | 27 ноември 2015
Обновен: 20:02 | 24 април 2024

Орлин Анастасов ще зарадва варненци с Коледна оперна гала

Един от най-големите баси в света ще изнесе само два предпразнични концерта в страната - в София и Варна

По материала работи: Слав Велев
Орлин Анастасов ще зарадва варненци с Коледна оперна гала

ПОЛИНА ПЕТРОВА


Орлин Анастасов ще зарадва варненци с Коледна оперна гала на 22 декември от 19 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В концерта ще вземат участие братът на Орлин - Венцеслав Анастасов, грузинският тенор Михаил Шешаберидзе и Димитър Станчев. Солистът на Арена ди Верона от Грузия за първи път ще се представи пред българска публика. "Варненската публика е привилегирована, че отново има възможност да види артисти на световно ниво в лицето на Орлин Анастасов  и неговите колеги, които ще излязат на сцената в Коледната оперна гала. За Орлин се конкурират и Миланската скала и Метрополитън Опера и Ковънт Гардън и Арена ди Верона. Неговият брат Венцеслав също има успешни гастроли по целия свят. Аз се радвам, че в моя роден град, в който се завърнах, мога да работя в последните години от кариерата си с такива големи артисти" - каза артистичният директор на Държавна опера - Варна маестро Борислав Иванов. 


Освен концерта на Орлин Анастасов, сред декемврийските акценти в програмата на Държавна опера - Варна е традиционният коледен концерт с музиката на Щраус, който през тази година ще е на 18 и 19 декември от 19 часа. Специално участие в концерта ще вземе виенското сопрано Сара Гьош, която ще изпее някои от най-прочутите валсове, а на диригентския пулт ще бъде Светослав Борисов. 


На голям интерес се радва и един от новите спектакли на Държавна опера - Варна "Танго с Пиацола", който обра овациите по време на "Нощта на театрите". Концерт-спектакълът по музика на Астор Пиацола за първи път ще се представи на Основна сцена на 12 декември от 19 часа. 


Няма да останат разочаровани в навечерието на Коледа и любителите на балета. На 1 декември от 19 часа могат да гледат "Жизел", а на 15 и 16 декември от 18 часа и на 23 декември от 19 часа - "Лешникотрошачката". Постановките са на Сергей Бобров - заслужил артист на Русия.

 

Коментари

Новини Варна