IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
12:10 | 2 декември 2015
Обновен: 13:19 | 25 април 2024

Децата от студио “ДА” пеят песен за надеждата

"Ако дал си надежда " е заглавието на песента на дует „Мания“ по музика на Доно Цветков

По материала работи: Юлиян Атанасов
Децата от студио “ДА” пеят песен за надеждата

Да бъдем по-добри и да даряваме надежда-това е посланието на новата песен в репертоара на дует "Мания". Заедно с Юлия и Даниела   в продукцията  участват и  малките възпитаници на  детско шлагерно студио ДА" от Варна. 

 

"Ако дал си надежда " е заглавието на песента по музика на Доно Цветков, текст Райна Пенева и аранж.Красимир Илиев. Но това не е първата песен на този екип,  създал в последните години детски хитове като "Ало,ало слънчице", "Роклята на мама" и др. с многомилионни посещения в you-tube и множество международни награди. Сътрудничеството между дует "Мания" и композитора и продуцент Доно Цветков е от близо 15 години, когато той в качеството си на селекционер и     член на международното жури, представя дуета в един от най-авторитетните тогава европейски международни песенни конкурси: "Универсталент" в Прага, Чехия, където Дани и Юлия буквално "взривяват" публиката. 

"В паузата на чешкия фест Джон Чапек, композитор на песни на Diana Ross, Joe Cocker, Cher, Toto, Chicago, Olivia Newton John, Little River Band, Heart, Manhattan Transfer, Bonnie Raitt, Rod Stewart (Rhythm of My Heart) ми каза, че "Мания"  са изключително перспективни за международна кариера. И днес аз съм вьзхитен от професионализма, дисциплината и прецизността, с които работят "Мания"  за разлика от много от днешните еднодневки, който изпълват БГ-ефира", споделя Цветков.

Песента "Ако дал си надежда " ще бъде     част от  поредния албум на детското студио, който ще бъде промотиран в началото на следващата година с  композиции от професионални автори от различни държави, а нейната сценичната премиера ще бъде на 15 декември в концертното студио на БНР-Радио Варна. Освен песента на дует "Мания"  талантливите деца от Варна  ще имат в албума и съвместна песен с Орлин Павлов  „Коледен звън“ и песни с др. популярни български поп и рок изпълнители.

Коментари

Новини Варна