IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
11:30 | 6 февруари 2016
Обновен: 16:25 | 11 април 2024

„Любовен еликсир“ ще забъркат артистите от Варненската опера

Февруари ще бъде месец на любовта, виното и аржентиското танго

По материала работи: Слав Велев
„Любовен еликсир“ ще забъркат артистите от Варненската опера

На 10 февруари Варненската опера ще предложи на своите зрители да опитат „Любовен еликсир“, а да е по-силно опиянението и по чаша омайно любовно малиново вино, това научи  Медийна група“ Черно море“ от Даниела Димова директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна.

В комичната опера на Гаетано Доницети ще вземат участие наши водещи артисти-Илина Михайлова, Диян Вачков, Свилен Николов и тенорът Валерий Георгиев - в главната роля на Неморино, които са получили признание не само тук , но и на „Арена ди Верона(римски амфитеатър, разположен на пиаца Бра във Верона, Италия), каза още Димова.

В навечерието на празника на влюбените - Св.Валентин мултижанров спектакъл с акцент върху страстното аржентинско танго ще очарова аудиторията. Танцова двойка, неколкократен лауреат в тази категория, ще пресъздаде любовната магия на сцената. В спектакъла участват още  квартет „Арте“, Станислава Маркова, Веселина Михалкова и самата Даниела Димова, издаде тя.

На 15 февруар вечният любовник „Дон Жуан“ ще съблазнява и ще почерпи с шампанско и хубаво настроение.

След динамичната програма посветена на виното и любовта ще има театрална премиера на постановката „ Едноокият цар“ на „един от най-талантливите млади режисьори“- Петър Денчев,  а „любимецът на България от театралната сцена и синия екран-Симеон Лютаков“ е ангажиран за водещата роля, сподели Димова.

Главната новина,  по нейните думи, която е с изключително значение, е очакваното присъствие на самия автор - Марк Креует, който е поканен на събитието. Представлението ще се играе на 25 и 27 февруари.

Коментари

Новини Варна