IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Култура
10:38 | 12 февруари 2016
Обновен: 13:50 | 28 март 2024

Индийци блокираха Триградското ждрело

Боливуд се настани в Девин

По материала работи: Слав Велев
Индийци блокираха Триградското ждрело

Индийци задръстиха Триградското ждрело заради снимки на филм. По тесния път под скалите на ждрелото е разположена много филмова техника и се преминава с пропускане на автомобилите в едното платно. Туристите попадат с изумление буквално на снимачната площадка на самия път сред стотици чужденци, пише trud.bg.

 

Екшън-драмата Shivaay е продукция на звездата на боливудското кино Аджай Девган. Индийският актьор е сред най-известните и десетте най-богати боливудски актьори. Той е продуцент, режисьор и играе главната роля в лентата, която се снима на няколко места в България.

 

Девган направил оглед за снимките в страната ни миналото лято.Освен него за снимки у нас тогава пристигат и други две големи звезди на Боливуд - съпругата му Каджол и популярният Шарук Кан. Мегазвездата на Боливуд даде съгласието си на министърът на туризма Николина Ангелкова да снима и промоционално видео за страната ни по време на престоя си тук.

 

Екипът за снимките на филма на Девган е от над 250 души индийци, българи и германци, които са отседнали в три от най-луксозните хотели в Девин. За някои от сцените в роли влизат и местни деца. С кастинг са избрани 15 деца между 10 и 14 години.

 

В Девин и региона филмът и чужденците, които го снимат на няколко места в района, са основна тема на разговор. Снимките в района на Девин започнаха на 9 февруари и ще продължат до 21 февруари т.г., казаха от българския екип в продукцията. Екшън сцени се снимат в района на природния феномен "Слона" и в ждрелата на Триград и Ягодина.

 

Сюжетът на филма разказва трогателна история за баща, чието дете е отвлечено и той го спасява. Името на главния герой е метафорична аналогия на бог Шива, без да е свързан конкретно с божеството, обясниха от снимачният екип. В ждрелата се планират много спиращи дъха сцени с каскадьори от България, Германия и Сърбия. Сред тях местните очакват и падане на автомобил в реката в ждрелото на Триград.

 

"Всички от снимачния екип са доволни от престоя си тук. Съдействаме заедно с полицията за използване на общинските участъци от пътищата и за спиране на движението при екстремни снимки. Оказваме пълно съдействие на снимачния екип. Каним и други екипи да снимат в нашия район, тъй като изобилства с природни красоти и незабравими пейзажи", каза кметът на Девин Красимир Даскалов.

trud.bg

 

Коментари

Новини Варна