IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
14:54 | 2 май 2016
Обновен: 03:07 | 16 април 2024

Гергьовско хоро и хард рок в майските празници на Долни чифлик

Б.Т.Р. забива срещу 24 май

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гергьовско хоро и хард рок в майските празници на Долни чифлик

След Възкресение Христово започват майските празници в община Долни чифлик. Вече са се събрали над 500 участници в общинския преглед на художествената самодейност, който ще се проведе в местността „Марин тепе”. В богатата програма следва концерт на 4 май на общински духов оркестър, който навършва 5 години от създаването си, съобщиха от пресцентъра на община Долни чифлик.

На другия ден, 5 май, е пъстрият фолклорен събор в село Старо Оряхово, където на спортната площадка ще се извие мегданско хоро „Гергьовден”. На 9 май ще бъде наредена и открита изложбата на 8 местни художници, поканени от община Долни чифлик. На връх празника на Славянската писменост техните картини ще бъдат показани пред широката общественост в ритуалната зала в читалище „Изгрев”.

 

ДТ „Стоян Бъчваров“ ще гостува на 14 май  в града с постановката си „Свекърва”. Очаква се залата от 450 места в НЧ””Изгрев” да бъде препълнена. На следващия ден на площада е концертът на рок групите „Алегория „ и  „Аспект”, а в навечерието на 24 май в Долни чифлик ще забие групата  Б.Т.Р., която за два часа ще изпълни своите хитови парчета. В Деня на братята Кирил и Методий  ще има тържествена церемония по раздаване на наградите „Долни чифлик” на най-успешния школски директор, учители и на най-добрия ученик на годината.

 

Коментари

Новини Варна